Internationaal

De Kerk van de Nazarener is officieel opgericht op 8 oktober 1908 te Pilot Point, Texas, USA. Sinds 1919 heeft de Kerk van de Nazarener haar hoofdkwartier in Kansas City, USA.

Het hoofdkwartier verschaft ondersteuning aan bijna 2,2 miljoen leden in meer dan 29.000 kerken in de Verenigde Staten, Canada, en 159 andere landen en regio's in de hele wereld. Deze ondersteuning houdt onder andere in: het beheren van betalingen van zendelingen, het beheren van kerkarchieven, het coördineren van de ondersteuning en het uitzenden van zendelingen, het ontwikkelen van zondagsschoolmateriaal, het regelen van pensioenen van predikanten, het aanmoedigen tot het stichten van nieuwe kerken, het ontwikkelen van radioprogramma's om alle uiteinden der aarde te kunnen bereiken, en nog veel meer.

De Nazareners ondersteunen 10 'liberal arts' scholen in de VS, Canada en op de Britse Eilanden. Verder 8 universiteiten en 43 bijbelcolleges. De kerk beheert 2 ziekenhuizen, 38 medische klinieken, 3 opleidingen tot ziekenverzorging, 1 lerarenopleiding, en meer dan 430 scholen voor basis en voortgezet onderwijs, met ruim 54.000 leerlingen, buiten de Verenigde Staten en Canada.

Nazareners zijn gedreven mensen die het goede nieuws van Jezus Christus over de wereld willen verspreiden. Op dit moment zijn er 687 zendelingen en vrijwilligers aan het werk over de hele wereld. Deze zendingsoperatie wordt mogelijk gemaakt door de bijdragen van de wereldwijde Nazarener familie door vrijwillige giften. Nazareners zijn ook betrokken bij het starten van nieuwe kerken en de omgeving waarin ze leven te verbeteren.

 

 meer informatie op www.nazarene.org

 

 

Follow Us

  

De Kerk van de Nazarener is een ANBI erkende instelling. Dat geldt voor alle onderdelen van de kerk, zoals bijvoorbeeld Kinder Adoptieplan (KAP) en de zending (NMI). Klik hier voor meer info.

Contact

Ds. Hans Deventer
Zuideinde 22
1541 CD Koog aan de Zaan

www.kvdn.nl

info@kvdn.nl

Zoeken