In december 2022 heeft het landelijk bestuur van onze kerk, de DistrictsAdviesRaad (DAR) besloten om mogelijkheden voor gemeentestichting of ondersteuning van en samenwerking met bestaande initiatieven te onderzoeken. Onze eerste aandacht gaat uit naar Mechelen en omgeving. Hoe is het hiertoe gekomen.

In augustus 2022 nam Willem Kolpa contact op met de KvdNin Nederland. Hij had de kerk in de jaren ’90 van de vorige eeuw in Zaanstad leren kennen en was rond de eeuwwisseling naar Mechelen verhuisd. Na meer dan 20 jaar bleef hij “zijn” kerk missen. Het volgen van Nazarener diensten via de stream tijdens de lockdown versterkte dit gemis. Toen de VPKB gemeente waar hij regelmatig kerkte besloten had om te stoppen vanwege het geringe aantal en de hoge leeftijd van de kerkleden, besloot hij de vraag neer te leggen bij de leiding van de KvdN in Nederland of er mogelijkheden waren voor een Nazarener presentie in België. Hij had deze vraag al eens eerder gesteld maar toen was de tijd niet rijp. Nu viel zijn vraag in het kader van een beweging in de kerk om meer aandacht te schenken aan het Zuiden; Brabant, Limburg en Vlaanderen.

Welke stappen gaan we zetten als vervolg van dit besluit? De eerste stap is die van bidden, onderzoeken, contacten leggen en bekend maken. Er is een facebookgroep aangemaakt, https://www.facebook.com/kerkvandenazarenerbelgie, voor iedereen die interesse heeft en op de hoogte gehouden wil worden.

Volg de ontwikkelingen op https://kvdn.be

Follow Us

  

De Kerk van de Nazarener is een ANBI erkende instelling. Dat geldt voor alle onderdelen van de kerk, zoals bijvoorbeeld Kinder Adoptieplan (KAP) en de zending (NMI). Klik hier voor meer info.

Contact

Ds. Hans Deventer
Zuideinde 22
1541 CD Koog aan de Zaan

www.kvdn.nl

info@kvdn.nl

Zoeken